Aufrufe
vor 6 Jahren

NL | Pers-wikkelcombinatie | G5040 Kombi | Goeweil

  • Text
  • Baal
  • Kombi
  • Wikkeltafel
  • Folie
  • Balen
  • Pers
  • Wikkelen
  • Gaat
  • Dubbele
  • Wikkelarm
Met de G5040 Kombi worden de bewerkingen persen en wikkelen tegelijkertijd en in één machine gecombineerd. Dat heeft de pers- en wikkeltechniek gerevolutioneerd en brengt talrijke voordelen met zich mee

G5040

G5040 KOMBI Bijzonderheden BOUWWIJZE De robuuste en stabiele bouwwijze en afwerking van het frame garandeert een extreem lange levensduur van de pers-wikkelcombinatie. Door de compacte constructie en het brede spoor van de assen levert de G5040 Kombi een bijzonder goede wendbaarheid. Het lage zwaartepunt belooft bovendien een absoluut uitstekende geschiktheid voor hellingen. HANDHENDEL De handbedieningen zijn met name voor onderhouds- en servicewerkzaamheden zeer van dienst. Alle functies kunnen zo direct bij de machine worden aangestuurd. De chauffeur kan de machine handmatig bedienen van buiten de trekker bij bv. vervanging van de folierollen of vervanging van de messen van de pers. HYDRAULISCH FOLIEMAGAZIJN Voor grote dagelijkse prestaties is een grote folievoorraad nodig. Op de twee foliehouders van de G5040 Kombi kunnen in totaal maximaal tien rollen folie meegevoerd worden. Door een hydraulische kiepvoorziening kunnen de folies op een aangename werkhoogte moeiteloos worden opgeladen of weggehaald. Afhankelijk van baaldiameter en aantal folielagen kunnen op deze wijze ongeveer 200 tot 300 balen worden gewikkeld. ONDERSTEL Ongeacht of het op het veld of tijdens wegtransport is – de G5040 Kombi schittert door haar uitstekende rij-eigenschappen. Het frame is op een tandemasonderstel, met 520/50-R17 FLT banden, gemonteerd. Door de kleine asafstand ontziet de machine op het veld de grond in bijzondere mate en is tijdens wegtransport ook op 40 km/h nog zeer stil. De pers-wikkelcombinatie in basisuitrusting wordt geleverd met een tweeleiding-drukluchtremsysteem.

ROTERENDE WIKKELARM MET VASTSTAANDE WIKKELTAFEL Met dit systeem is het onmogelijk dat de baal omlaagvalt, omdat er nagenoeg geen centrifugale krachten op de baal inwerken. De transportbanden en de vier draaibare balengeleidingsrollen garanderen steeds een continue aanvoerbeweging van de baal en daardoor een gelijkmatige overlapping van de folie. Bij het afwerpen van de baal kantelt de verrijdbare wikkeltafel omlaag tot op de grond. Daardoor wordt de baal bijzonder behoedzaam neergelegd. DUBBELE WIKKELARM MET FOLIEVOORSTRETCHUNIT De dubbele wikkelarm is voorzien van twee 750 mm folievoorstretchunits. Telkens drie gepatenteerde kunststof walsen zorgen voor een gelijkmatige voorrekking. Bovendien zijn de walsen niet gevoelig voor temperatuur. Dat bespaart folie en garandeert vast opgewikkelde balen. De voorstretchunits zijn in hoogte verstelbaar. Zodoende worden de balen altijd om het eigen middelpunt gewikkeld. Met het snelwisselsysteem kunnen lege rollen snel en eenvoudig worden omgewisseld. De foliecontrole zet het wikkelen onmiddellijk stil op het einde van de folie of als deze scheurt. INRICHTING VOOR HET AUTOMATISCH AFSNIJDEN EN AANBRENGEN VAN FOLIE De roestvrije kapmessen garanderen dat de wikkelfolies schoon en precies worden afgesneden. Tegelijkertijd wordt de folie vastgezet door de meshendel. Kort na het starten van het wikkelen zorgt de standaardzweefstand voor gemakkelijk loslaten van de folie. GÖWEIL / G5040 Kombi / Pagina 08-09 PROGRAMMABESTURING PROFI De programmabesturing PROFI regelt het volledige arbeidsproces volautomatisch, inclusief de bediening van de achterklep. Alle stappen worden op het display aangegeven. Als de netbinding wordt geactiveerd, start het automatische programma. Alle voor de machine relevante functies en instellingen worden direct via de programmabesturing ingesteld. LOAD SENSING Door het standaard hydraulische besturingssysteem “Load Sensing” wordt de oliehoeveelheid aan het verbruik aangepast. Daardoor worden verschillende functies gelijktijdig uitgevoerd en wordt het brandstofverbruik verlaagd. Zodoende is het resultaat meer balen per uur. De machine kan ook met tractoren zonder Load Sensing pomp gebruikt worden.

GÖWEIL Prospekte / Catalogs

Ihre Sprache / Your Language